İntrimod

Intrimod arıtma sistemi, diğer arıtma sistemlerine göre birçok avantaj sağlar. Bunlardan biri, sistemin yüksek verimliliğidir. Bu, daha az atık üretilmesine ve daha temiz suyun elde edilmesine olanak sağlar.

Sistem, ayrıca düşük işletme maliyetleri ile de avantaj sağlar. Intrimod arıtma sistemi, diğer arıtma sistemlerine göre daha düşük enerji tüketimi gerektirir ve ayrıca daha az kimyasal kullanımı ile çalışır. Bu nedenle, işletme maliyetleri düşer ve çevre dostu bir çözüm sunar.

Intrimod sistemi, aynı zamanda çevre dostudur. Bu sistem doğada kapladığı alanın küçük olması, enerji ve kimyasal sarfiyatının az olması açısından çevre dostu bir sistemdir.

Sistem, modüler bir tasarıma sahip olduğundan, farklı tesislerde kullanılabilecek şekilde özelleştirilebilir. Bu modüler tasarım, sistemin kolay kurulumu ve bakımı için avantaj sağlar.

Sonuç olarak, Intrimod arıtma sistemi, atık suyun biyolojik olarak arıtılması için kullanılan bir sistemdir. Bu sistem, yüksek verimlilik, düşük işletme maliyetleri, çevre dostu olması ve modüler tasarımı gibi birçok avantaja sahiptir. Bu nedenle, Intrimod arıtma sistemi, farklı tesislerde kullanılabilecek özelleştirilebilir bir tasarım sunar.

  • 1
    Yüksek performans

  • 2
    Çevre Dostu

  • 3
    Basit İşletim

  • 4
    Düşük Maliyet

  • 5
    Modüler Tasarım

Sistem Detayı

GİRİŞ BÖLÜMÜ

Tesis girişinde özel vanalar kullanılarak, tesise standart basınçta su girişi sağlanır. Kaynaklardan gelebilecek mikrobiyolojik parametrelerin önlenebilmesi için ön klorlama yapılır.

Giriş hattına yerleştirilen bulanıklık ölçerler sayesinde bulanıklık değeri otomatik olarak ölçülür. Sistem 200 NTU’luk hamsu bulanıklık değerine kadar çalışabilmektedir. Giriş bulanıklık değeri 200 NTU’nun üzerine çıktığında, sistem otomatik olarak suyu tahliye hattına vermektedir. Sistem girişinde debi kontrolü yapılmaktadır.

KİMYASAL LAMELLALI ÇÖKELTME ÜNİTESİ

Arıtma tesisi girişinde bulunan, koagülasyon, flotasyon ve çöktürme bölümlerinin bulunduğu ünitedir. Ham su içeriğindeki bulanıklık, tortu, renk, askıda maddelerin arıtılması için ham sular, koagülasyon prensibi ile çalışan çok katmanlı lamella ünitesinden geçirilir. Kimyasal çökeltme sistemi öncesi ise suda bulunan negatif yüklü, askıdaki ve koloidal partiküllerin uniform karışı-mının sağlanması amacıyla suya pozitif yüklü PACS ilavesi yapılır ve doğrudan statik mikser takılarak karışım sağlanır. Ünite içerisinde yüzey oluşturmak ve oluşan flokların hızlıca çökmesini sağlamak için lamella modülü bulunur. Çöken flokların içerisindeki polimerden faydalanmak için pompa yardımı ile bir kısmı ünite girişine verilip, geriye kalan fazla çamur sistemden uzaklaştırılır. Sistemin çıkışında bulanıklık ölçer kullanılarak kimyasal lamellalı çökeltme ünitesi verimi kontrol altında tutulur.

ADSORBSİYON DURULTMA BÖLÜMÜ

Lamellalı çökeltim tanklarından geçen su, frekans konventörlü santrifüj pompa ile çökeltim tankıdan alınarak, adsorbsiyon bölmesine iletilmektedir. Lamellalı çökeltim tankı ile adsorbsiyon bölmesi arasındaki hat üzerine katyonik polielektrolit dozlaması yapılır. Üniteye pompa basıncı ile alttan verilen su geçişi esnasında koagülant madde yardımı ile polimerden geçerken su içerisindeki yüzen flokların tutunması sağlanır. Su HDPE Granül malzeme içerisinden filtre edilerek yukarı akışlı hareketini sürdürür. Adsorbsiyon ünitesinde ters filtre edilmiş su kum filtresi bölümüne geçiş yapar.

KARMA YATAKLI FİLTRASYON ÜNİTESİ

Kum filtre bölmesi üzerinde bulunan paslanmaz, çentikli savak yapısını doldurarak homojen bir şekilde kum filtre haznesine dökülür. Kademeli kum yatağı antrasit, silis kum ve garnetten oluşmaktadır. Bu yapısı ile yüksek kalitede filtrasyon sağlar. Ünite içerisine su belirli bir seviyede tutulur. Su sabit bir hızla yatak malzemesinden geçerek nozul plakasından çıkışa yönelir. Çıkış hattında son klorlama işleminden sonra arıtılmış su deposuna iletilir. Filtrasyon ünitesi çıkışında sürekli bulanıklık, ph ve bakiye kontrol ölçümü yapılır. Sistem sürekli kontrol altında tutularak çıkış suyunun güvenilirliği sağlanır.

GERİ YIKAMA İŞLEMİ

Adsorbsiyon durultma ünitesinde biriken flok tabakasını çözmek için hava ve basınçlı su ile ters yıkama yapılır. Ters yıkama işlemi zamana ve ünite içerisindeki basınç ölçülerek yapılmaktadır. Adsorpsiyon bölmesi geri yıkaması gelen ham su ile yapılmaktadır. Karma yataklı filtrasyon ünitesinde biriken katı maddeleri gidermek için hava ve basınçlı su ile ters yıkama yapılır. Ters yıkama işlemi zamana, su seviyesine ve çıkış suyu bulanıklığına göre yapılmaktadır.

Kum Filtre bölmesinin geri yıkaması ise tesisin altında bulunan temiz su deposundan geri yıkama pompaları vasıtası ile yapılmaktadır.

OTOMASYON SİSTEMİ

Sistemdeki tüm vanalar (on-off ve oransal) otomasyon sistemine bağlı olarak kontrol edilmektedir. Tüm aktarım ve dozlama pompaları frekans konvektörlü olup SCADA ile kontrol edilmektedir. Blower, kompresör ve diğer motorlar, yedekli olup SCADA sistemine tabidir. Su seviyeleri ultrasonik seviye ölçerle kontrol altında tutularak otomasyon sisteminde gözlemlenebilmektedir. Sistemdeki su giriş, ters yıkama ve çamur hatları debileri, elektromanyetik debimetreler ile ölçülerek SCADA sisteminde kayıt edilmektedir.

Arıtma tesisi,  tam otomatik olarak kontrol ve kumanda edilebileceği gibi gerektiğinde manuel olarak da çalıştırılabilmektedir.  Sisteme uzaktan erişim sayesinde işletim merkezden sağlanabilmektedir. Personel ihtiyacı bulunmamaktadır.

İntrimod İle Yaptığımız Projeler